2015-10-24 - Wedstrijdverslag Team Kartspullen - Veldhoven

24 oktober 2015

Race-5;- Kart4Fun - Veldhoven

De wekker ging vroeg. De planning was om om 06:30 vanuit de shop te vertrekken. Helaas had Joris zch verslapen waardoor Huib uiteindelijk alleen ricthting Veldhoven vertrok. Joris zou vanzelf wel weer opduiken. En inderdaad.... Joris, Jeroen, Kelly en Micha kwamen allemaal rond 09:00 uur om te komen helpen. Niet veel later waren ook Dick, Kevin, Daniel en Michel van de partij waardoor het team voor deze race compleet was.

Kelly, Jeroen en Joris reden dit keer helaas niet mee. Ook onze vaste razende report Jogien was er niet bij waardoor het verslag door de meerijdende reporter Huib werd gedaan. Dit keer dus geen uitgebreid verslag. Wel een paar mooie foto's.

Kevin kon vandaag de snelheid niet vinden en reed daardoor de hele dag achter de feiten aan. Hij kwalificeerde zich als 18e, om vervolgens 20e te worden in de eerste manche. De tweeede manche had hij een goede start en herstelde hij zich en kon de twee manche zodoende nog als 15e eindigen.

Huib had het iets beter voor elkaar, maar had duidelijk geen ritme en had aan in maart of april voor het laatst op Veldhoven gereden. Desondanks een 11e tijd in de kwalificatie op 4/10 van de nummer 2 en 7/10 van de pole positie. Zijn start in de eerste manche verliep niet al te best doordat hij klemgereden werd. Hierdoor verloop Huib 4 of 5 posities. Uiteindelijk als 11e geeindigd. Tijdens de tweede manche verliep de start een stuk beter, maar kreeg Huib in de 2e ronde een enorme beuk van een andere rijder waardoor hij van de baan ging en in het zand terecht kwam. Weer een paar plekken kwijt om vervolgens in ronde 3 of 4 nogmaals een knal te krijgen. Hierdoor werd de 2e manche behoorlijk verknalt. Uiteindelijk toch nog als 12e geeindigd. Al met al waren de tijden van Huib goed voor ongeveer een 10e stek. Meer zat er vandaag eigenlijk ook niet in. Gezien de voorbereidingen en de hoeveelheid uren dit jaar in de kart kan hij toch niet ontevreden zijn (volgens Jogien dan ;-)).

Daniel ging vandaag super. Als 5e gekwalificeerd en de dag afgesloten op een mooie 3e plek. Tevens is hij vierde geworden in de einduitslag van de Kart4Fun in de BigBore klasse. Erg knap.

Wat volgend seioen gaat brengen weten we nog niet. Wat ons betreft in ieder geval weer een mooi kartseizoen!