2015-09-26 - Wedstrijdverslag Team Kartspullen - Spa

26 september 2015

Race-4 - Kart4Fun - Spa

Een erg leuk weekend in de Belgische Ardennen!

Na een zeer koude nacht in de stacaravans van Camping Eau Rouge in Spa, arriveren we rond 8 uur op het kartcircuit. We maken de karts klaar,schrijven ons in en starten met met de eerste trainingsrondjes. Het kart4fun team is dit keer afwijkend want bestaat Jeroen Dunk, Joris Dunk, Huib van Alphen (Rotax Max) en Daniel Veenendaal (RK1). Door omstandigheden rijden Kelly en Kevin dit keer helaas niet mee.

Iets voor 13:00 uur is de kwalificatie van Rotax. Na enkele rondes is er een heftige crash van Bo Gielen en Nick Derksen waardoor er rondes lang een gele vlag situaties is. Iedereen is duidelijk beetje uit zijn ritme hierdoor. Extra lastig is het feit dat er water op de baan is beland (uit de bandenstapel). Uiteindelijk kwalificeert Jeroen als 7e, Huib als 9e en Joris 14e. In totaal nemen 20 deelnemers deel aan deze klasse. Dan mag Daniel aan zijn kwalificatie beginnen. Hij rijdt lekker en wordt 4e op de grid. In totaal doen 8 deelnemers mee.

De eerste manche van Rotax start. Bij de start zien we dan Huib paar plekken verliest door duw- en trekwerk om hem heen. Joris wint daarentegen juist wat plekken. Je ziet dat de groep behoorlijk aan elkaar gewaagd is. De top vier loopt iets uit en daarna volgt een lange trein van plaats 5 t/m 11 waarin Jeroen, Huib en Joris volop in gevecht zijn. Met name Jeroen zit in een direct gevecht om positie 5 maar verliest dit in de voorlaatste bocht. Joris heeft in de race een spin en in de laatste fase krijgt hij een tikkie waardoor hij naast de baan belandt waardoor hij enkele plekken verliest. Jeroen finisht uiteindelijk als 6e, Huib weet zijn slechte start nog enigszins goed te maken en finisht als 10e en Joris finisht knap als 14e. De eerste race van Daniel gaat erg goed. Hij weet lange tijd zelfs 3e plek te rijden maar helaas verliest hij deze plek aan het einde van de race waardoor hij 4e wordt.

De tweede en laatste race van Rotax Max start chaotisch. Huib constateert tijdens de startopstelling dat hij een lekke band heeft die compleet leeg is. Gelukkig staat hij bij de startopstelling naast een luchtslang van de kartbaan en zet snel 2 bar op de achterband. Dan is de start en heeft hij geen tijd meer om de band op de juiste druk te zetten. Bij de start zelf komt de nr 2 niet van zijn plek waardoor iedereen op verkeerde positie de baan op rijdt. De rijders blijven rondjes rijden totdat de formatie weer een beetje is hersteld en dan is de start. Huib zien we langzaam zich naar voren  werken vanaf die 10e stek. Helaas krijgt hij in de bocht een tik van de kart achter hem waardoor hij spint en stil komt te staan. Hij weet wel weer verder te rijden maar is weer achteraan belandt. Zonde van een mogelijk goed resultaat. Jeroen rijdt een sterke race en vecht om positie vier net achter de top 3. Hij wordt heel knap 4e. Joris vindt goed ritme, zit eerst rang bij de crash van Huib  en komt goed mee en finisht op een verdienstelijke 8e plek. De laatste race van Daniel begint met rustige start maar Daniel houdt het tempo goed bij. Hij vecht opnieuw om positie 3 maar weet deze helaas niet te bereiken en finisht 4e. 

We sluiten de dag af door toch 2 bekers mee naar huis te nemen maar er had meer in kunnen zitten; voor alle rijders eigenlijk. Daniel heeft een goede 4e plek overall. Jeroen is in RotaxMax klasse 5e geworden. Joris kan met zijn 10e en Huib met zijn 13e plek zeker beter maar hebben door pech dit niet kunnen bereiken deze wedstrijd. Wie weet een volgende keer op Veldhoven?

De volgende race van Team Kartspullen is een speciale: Jeroen en Joris rijden bij de NAB op Emsburen op 3 en 4 oktober mee met een OK1 INVICTUS met Wankel Motor! Kelly en Kevin rijden op de Rotax en Daniel gaat met zijn RK1 Big-Bore van start. Dat wordt wat!

De laatste race van Kart4Fun is op 24 oktober op het circuit van Veldhoven.