2015-06-27 - Wedstrijdverslag Team Kartspullen - Berghem

27 juni 2015

Race-3 - Kart4Fun - Bergem

Een lekkere wedstrijddag op Berghem!

Ons team voor de wedstrijd van vandaag is iets anders van samenstelling dan gebruikelijk. Joris en Jeroen rijden voor deze keer mee (normaal BNL wedstrijden) en Kelly moet overslaan omdat haar motor niet klaar is na een plof 2 weken geleden. Natuurlijk zijn daarnaast Kevin en Daniel als gebruikelijk van de partij.

De ochtend begint bewolkt en regenachtig. Voor de trainingen is dit lastig want voor de middag wordt mooi weer voorspeld. De trainingen verlopen verder redelijk en zonder grote problemen. Als eerste is de kwalificatie van de Rotax Max. Ook dit keer weer groot en sterk deelnemersveld met 26 rijders. Jeroen, Joris en Kevin gaan van start. Het resultaat van de 10 minuten is een 7e plek voor Jeroen, een 11e plek voor Joris en voor Kevin een 24e positie. We kwamen er achter dat de bandenspanning niet goed gekozen was zodat we goede hoop bleven houden voor de komende 2 races. Daarna gaat Daniel kwalificeren en hij rijdt de 8e plek op de grid.

De eerste race van Rotax start om 14.00 uur. Het is spannend. Met name Joris heeft hele goede start en eerste paar rondes gaat het lekker. Helaas verliest hij gedurende de race deze gewonnen posities weer en finisht als 11e. Jeroen weet na zijn start in goed ritme te komen en via inhaalacties 4e plek te veroveren ; ook hij verliest deze helaas doordat hij even van de baan glijdt. Zesde plek voor hem. Kevin start als 24e en gaat in begin goed mee maar verliest dan terrein. Kevin finisht 20e. Dan duurt het even voordat Daniel van start mag. Helaas weet hij 8e plek niet vast te houden en valt zelfs uit; heel jammer.

Als de 2e manche van Rotax Max van start gaat is het druk in bocht 1 maar gaat het eerst net goed. Een ronde later is het foute boel waar met name Jeroen veel last van heeft. Van de 5e positie verdwijnt hij naar 8e positie en dat is jammer. Heel knap weet hij naar voren te knokken en  als vierde de finishvlag te zien. Joris heeft wereldstart en rijdt zelfs op 9e plek maar raakt dan betrokken bij botsing en komt zo goed als achteraan. Hij weet door rust en kalmte te bewaren weer naar voren te komen en finisht 12e. Kevin weet juist van crash gebruik te maken en de 10e plek te bemachtigen. Kevin rijdt zeer sterk en verdedigend. Hij houdt de 10e plek niet maar finisht toch als 13e.Daniel zijn laatste race gaat opnieuw niet zoals we willen. Hij valt opnieuw uit. Dat is wel een domper en heel jammer.

Als we naar het dagresultaat kijken weten we dat er meer in had gezeten maar nemen we in ieder geval een beker mee naar huis en dat is een vierde plaats voor Jeroen. Joris heeft 11e plek en Kevin 16e plek.

Ook onze collega Praga-/OK1-teams hebben weer bekers behaald; Roy Bergmans (2e plaats B&S) , Edwin van Gerven (3e plaats Rotax Max) en Quinten Creemers  (1e plaats Rotax Max Heavy) van ITEP Racing vielen in de prijzen. Valentijn Smulders pakte een 4e plek in de Cadet B&S klasse en Senna Luyten pakte een 3e plek bij de RK1 junioren.

Al met al dus ook weer een mooie OK1 en PRAGA dag.

Op naar volgende race !