2015-05-30 - Wedstrijdverslag Team Kartspullen - Emmen

30 Mei 2015

Race-2;- Kart4Fun - Emmen

Racing day ! Om 6.00 uur vertrekken. Het is niet niks. Het zonnetje schijnt nog maar dat zal snel anders worden. In Emmen komen we aan op een paddock waar alleen de eendjes nog ontbreken om het vijver te noemen. Dit voorspelt niet veel goeds...

Snel bouwen we alles op en merken we de onvoorspelbaarheid van het weer. Heftige buien, stormwinden, hagel en zon wisselen elkaar in de ochtend in hoog tempo af. Bovendien is koud, heel het koud. Gemeten temperatuur om 10.00 uur is 7˚C. Det trainingssessies verlopen als gevolg van het weer beetje rommelig en leveren niet de focus op die we willen. Dit merken we als de kwalificaties starten. De kwali van Kelly en Kevin vindt in de regen plaats en dat is voor hun nadelig. Ze eindigen dan ook in de achterhoede. Voor Daniel in de BigBore-klasse gaat het iets beter. Hij positioneert zich op de 7e plek.

Om 14.00 uur lijkt het weer iets op te knappen. De eerste race van de RotaxMax van Kelly en Kevin gaat van start en ze weten plekken te winnen. Met name Kelly gaat lekker. Helaas maakt het weer er halverwege de race door een bui echter een tombola van.Tot onze spijt zien we eerst Kelly en daarna Kevin de baan afschieten en uitvallen. Dan de race van Daniel. Hij rijdt sterk met een paar mooie inhaalacties waardoor hij als 5e finisht. In de 2e manche van Kelly en Kevin vindt een heftige crash plaats van Bo Gielen waardoor de race tijdelijk wordt stilgelegd (gelukkig blijkt het achteraf mee te vallen). Na de herstart heeft Kelly technisch euvel en valt uit. Kevin raakt verwikkeld in crash en finisht in achterhoede. Het is al voorbij 18 uur als Daniel zijn race mag rijden. Hij rijdt prima maar weet helaas resultaat eerste wedstrijd net niet te halen en finisht 6e.

Kelly en Kevin hebben de dag niet met een goed resultaat kunnen afsluiten. Dat is jammer want ze kunnen veel beter. Daniel heeft lekker en zonder veel problemen gereden. Heel jammer dat hij op de 6e plek eindigt en dus niet buiten de bekers. We kijken al met al terug op een natte en vermoeiende dag op Emmen. Echter kijken we vol enthousiasme en met goede moed uit naar de race op Berghem op .....