2015-04-25 - Wedstrijdverslag Team Kartspullen - Veldhoven

25 april 2015

Race-1;- Kart4Fun - Veldhoven

Het was weer een vroegertje op zaterdag 25 april maar het was voor een goede reden. De start van het Kart4Fun seizoen. De eerste race voor het Kart4Fun team met onze rijders Kelly Post, Kevin Buitenkamp en Daniel Veenendaal. Kelly en Kevin gaan voor het eerst deelnemen in de Rotax Max klasse Senior dus daar zullen ze hele kluif aan hebben. Daniel springt helemaal in het diepe en gaat voor het eerst deelnemen aan de Kart4Fun wedstrijden en wel in de RK1 senior klasse. Helaas voor hem doen er echter maar 2 deelnemers mee aan de deze klasse. Zij rijden, net als vorig jaar, wel in de dezelfde groep als de Big-Bores maar die zijn over het algemeen sneller.

Na een goede trainingsochtend waarin we nog her en der wat aanpassingen hebben gedaan en de afstellingen hebben gefinetuned is aan het begin van de middag de kwalificatie. De weersomstandigheden zijn wisselvallig en dat maakt het extra lastig. Het is in de basis droog maar af en toe vallen er een paar druppels die het weer nat genoeg maken om glad te zijn. In de RotaxMax klasse zijn er 23 deelnemers. De kwalificatie van zowel Kevin als Kelly verloopt niet super. Achteraf zeggen beide dat het beter had gekund. Maar het is niet anders; zij zullen starten van 15e (Kelly) en 16e (Kevin) positie. Daniel rijdt een lekkere kwalificatie en weet zijn concurrent voor te blijven dus start als eerste in zijn klasse. Na de kwalificatie wordt bij Kelly nog even snel haar achteras gewisseld want daar had ze toch wel erg veel last van.

Dan is de eerste race voor Kelly en Kevin. De start is rommelig en chaotisch door de vele deelnemers en het natte parcours en beide coureurs verliezen positie. Ze weten in de race echter goed bij te houden en ook naar voren te komen. Met name Kelly heeft sterke inhaalacties. Na paar rondjes die er goed uit zien, zien we tot onze schrik dat Kelly naast de baan staat en duidelijk haar kart niet meer aan de praat krijgt. Het blijkt dat zij na een race-incident in de berm terecht kwam en haar kabel los was geschoten waardoor zij haar kart niet meer kon starten. Voor haar was de eerste race hiermee ten einde. Ook voor Kevin verliep deze race niet succesvol doordat hij goed mee kwam in een groepje rijders, ging het er af en toe ook wat ruwer aan toe en kwam hij tot 2 keer toe in een spin langs de baan. Hij wist wel te finishen dus dat is altijd goed. Voor Daniel zijn eerste race ging het super. Hij wist zijn opponent voor te blijven (ruime voorsprong) en weet aan te haken bij de achterste groep Big-Bores. Dat is echt een hele goede prestatie.

Dan is de tweede race. Eerst de Rotax Max klasse. Weer een rommelige en chaotische start en daar verliest met name Kelly posities. Kevin weet goed mee te komen en rijdt een ijzersterke eerste helft van de race. Ook voor hem komt dan echter de pech. In een racegevecht krijgt hij een duw en krijgt daardoor een spin waardoor andere kart tegen hem aan kleunt. Gevolg is dat zijn kart niet meer verder kan omdat zijn voorwiel compleet van de velg is gereden. Kelly weet wel de finish te bereiken en heeft daarin ook enkele posities gewonnen maar doordat zij behoorlijk achteraan moest beginnen is het resultaat minder dan ze in haar mars heeft. Tijdens de eerste wedstrijd reed ze immers de vijfde tijd. Dan mag Daniel voor zijn tweede race. Ook deze doet hij weer uitstekend. Hij weet ook dit keer de BigBores bij te houden en zelfs in te halen; hartstikke goede prestatie voor zijn eerste race.

Al met al kunnen we terugkijken op een leuke, enthousiaste kartdag en weten we dat voor alle drie de rijders er meer in zit. Ze hebben potentie om verder te komen en dat is leuk om te zien. Ook was het weer heel gezellig om alle vertrouwde “kartvrienden” in de Kart4Fun te zien; niet in het minst onze collegateams van JD-RacingParts en de “nieuwkomer” ITEP Racing Team.

Speciale dank voor de hulp en begeleiding van Joris Dunk, Jeroen Dunk en Mitchel Jansie.

De volgende K4F race is gepland op 30 mei in Emmen.