2014-10-18 - Wedstrijdverslag Team Kartspullen - Veldhoven

18 oktober 2014

Race-5 - Kart4Fun - Veldhoven

Wat vooraf ging ...
Het is nog donker als we om half zeven in de ochtend vertrekken naar circuit Veldhoven. Het is de laatste wedstrijd van het seizoen en daardoor extra spannend. De laatste mogelijkheid om te knallen. De laatste mogelijkheid voor een goed resultaat. We hebben alles goed voorbereid en zijn er klaar voor.....

 

 

Nadat de karts gereed zijn, mogen Jeroen en Joris als eerste de baan op voor een training. Voor hen verloopt deze en de andere trainingsmomenten uitstekend. Vanaf de tweede training kunnen we de tijden op een scherm volgen en zien we dat ze beiden in de top 4 beste tijden rijden binnen hun klasse (Jeroen P1 en P2, Joris P3 en P4). Kevin valt in eerste training uit met losgelopen ketting maar nadat dat verholpen is, gaan ook zijn trainingen prima. Ook voor Kelly verlopen de trainingen volgens planning. Uitgezonderd de laatste training waarin zij vanwege te hogen bandenspanning niet mee kon komen maar dat was snel opgelost.

 

 

Kwalificatie 
Het is 13.10 uur en nu gaat het echte werk beginnen. De kwalificatie van Jeroen en Joris. Na de goede resultaten van de ochtend hebben we goede hoop. Helaas zien we dit niet direct terug in de resultaten. Ze doen hun best maar hebben veel last van verkeer. Ze weten beiden niet dezelfde tijden als die ochtend te bereiken. In de laatste ronde weet Jeroen er gelukkig een snelle ronde uit te persen waardoor hij toch 2e plek bereikt. Concurrent Nathan heeft de Pole. Voor Joris is het resultaat een 10e plek op de startgrid doordat hij twee keer een tik kreeg dus steeds met vuile banden opnieuw moest beginnen. Ook Kevin heeft bij zijn kwalificatie last van veel verkeer. Hij zit in een groepje van vier (langzamere) rijders en weet daar niet uit te komen.  Waar hij bij de trainingen rond de 7e tijd reed, bereikt hij in de kwalificatie slechts een 15e plek. We hopen dat voor Kelly de kwalificatie beter gaat maar er zit vandaag een vloek op. We zien ook Kelly in gevecht met langzamere rijders. Heel slim laat zij zich zakken en een ronde schieten om vervolgens een snelle ronde te rijden. Dat lukt gelukkig maar daar blijft het dan ook bij omdat zij direct alweer aansluiting heeft op het groepje langzamere rijders. Zij behaalt de 5e positie op de startgrid.

 

 

Eerste manches
De eerste manche van Rotax Max klasse gaat van de start. De spanning is groot want voor Jeroen geldt dat hij voor Nathan moet finishen voor het K4F kampioenschap. De start gaat goed; Jeroen behoudt de 2e plek. Na ongeveer 5 rondes weet hij door een mooie manoeuvre de eerste plek over te nemen van Nathan. Vervolgens begint een lang gevecht om deze eerste positie waarbij eerst Tim en daarna Nathan hem continu op de hielen zit. Door netjes en  verdedigend te rijden weet Jeroen echter de eerste plek tot de finishvlag vast te houden. Joris heeft uitstekende start en wint direct twee plekken. Hij rijdt vervolgens langere tijd in een groepje rond de 8e plek en heeft zicht op meer. Helaas verliest hij als gevolg van een gevecht tot 2 keer toe meerdere posities dus moet elke keer zich opnieuw naar voren knokken. Knappe prestatie want hij weet alsnog een 7e plek te scoren. Dan mag Kevin aan de bak. Door tijdstraffen van andere rijders start hij als 13e. Zijn start gaat goed en hij rijdt zeer sterk. Door wat foutjes bij anderen en eigen inhaalacties is hij al snel op de 10e plek. Maar Kevin is nog niet klaar. Na 18 minuten racen finisht hij op de 8e plek. Knappe prestatie. Kelly heeft een nette start en behoudt haar 5e plek. Deze plek weet zij in de race solide vast te houden. De eerste vier kan zij net niet bijhouden maar diegene op de zesde plek houdt zij makkelijk van zich af. Door uitval van Jordy Nijs weet zij uiteindelijk als 4e te finishen. 

 

 

Tweede manche
De 2e manche van Joris en Jeroen is zo mogelijk nog belangrijker en spannender. Nu hangt het er echt van af wat vandaag gaat opleveren. Beiden hebben uitstekend gepresteerd in de eerste manche. Bij de start houdt Jeroen de eerste plek vast maar heeft direct Nathan dicht achter hem aan. Letterlijk nek aan nek rijden ze over het circuit. Vanaf de pits houden we het met gespannen adem in de gaten. Ronde na ronde. Even schrikken we want we zien Nathan Jeroen inhalen in een bocht maar Nathan gaat te wijd waardoor Jeroen de leiding direct weer kan overnemen. Met geknepen billen kijken we de rest van de wedstrijd en zien dat Jeroen steeds Nathan net van zich af weet te houden. Tot de finishvlag. Wat een ontlading. Dubbele overwinning voor Jeroen, dagoverwinning in de Rotax Max Senior  klasse en het K4F kampioenschap kan hem niet meer ontnomen worden. Super. Joris start vanaf 8e plek en weet door goed te rijden snel naar de 6e plek door te stomen. Hij weet deze plek te handhaven en heeft hiermee super prestatie neergezet. Het is jammer dat hij in de kwalificatie zich niet goed heeft kunnen positioneren want dan had er nog meer ingezeten. Als voorlaatste race van dit seizoen gaat Kevin van start. Hij weet al snel een plek te winnen dus rijdt rond op 7e plek. Maar dan gaat het fout. Hij verliest langzaam terrein en enkele coureurs weten hem in te halen. Dat is jammer want daarmee verliest hij zijn goede positie. Hij finisht uiteindelijk als 10e. Dan mag Kelly aan haar laatste wedstrijd van dit seizoen beginnen. Haar start is heel sterk en zij komt daarmee op een geweldige 3e plek ter rijden. Dan zien we tot onze schrik dat zij in een bocht spint. Hierdoor komt zij terecht op de laatste positie en moet zij vanaf 9e plek opnieuw beginnen. Zij bijt zich echter vast in dit gevecht en we zien haar snel weer terug op 7e plek. Door mooie inhaalmanoeuvres weet zij op de finishvlag zelfs de 5e plek terug te hebben veroverd. Heel goed gereden en knappe prestatie.

 

 

Resultaat van vandaag
Het was een lange en vermoeiende dag vol emoties en spanning. Onze team mag trots zijn op zichzelf. Voor Jeroen is het resultaat natuurlijk geweldig en zijn we allemaal superblij. Ook zijn we trots op de prestaties van Joris, Kelly en Kevin. Allemaal hebben ze stinkend hun best gedaan en ondanks pech, eruit gehaald wat er in zat. Vandaag was ook technisch gezien een keer redelijk rustig. Jeroen heeft in de Rotax Max klasse voor het dagklassement de eerste plek binnengehaald. Joris heeft net geen beker omdat hij op 6e plek terecht is gekomen. Kevin heeft vandaag 8e plek bereikt en Kelly mag heel tevreden zijn met haar 5e plek.

 

 

Resultaat en korte terugblik op dit seizoen
Het lijkt nog maar een paar maanden terug. Toen we aan het begin stonden en niet wisten wat we konden verwachten en hoe we het dit jaar zouden doen. Op 18 oktober 2014 om 21.30 uur is het bekend. We weten hoe we het gedaan hebben. We zijn super trots op de knappe prestatie van Jeroen die het kampioenschap van de Rotax Max Senior klasse heeft binnengesleept. Door verstandig en keihard rijden, goede keuzes voor afstelling en betrouwbaarheid (op kleine ploffende motor na), heeft hij dit weten te bereiken in een deelnemersveld van gemiddeld 18 rijders per race. Zowel Joris als Kelly hebben afgelopen jaar veel te maken gehad met pech in hun wedstrijden. Veel kleine technische problemen die niet zomaar te verhelpen waren. Voor Joris betekent dit een zevende plek in de Rotax Max klasse maar we weten dat er echt meer in had gezeten. Kelly heeft met haar raceseizoen een vijfde plek in de RK1 Big-Bore klasse behaald en daarmee een beker gewonnen. Super goed. Bij Kevin hebben we gezien dat hij zich dit jaar enorm verbeterd heeft maar ook dat hij veel last heeft van het feit dat hij stuk zwaarder is dan de rest van het veld waarin hij rijdt. Ondanks dat gewicht heeft hij toch 6e plek bereikt bij RK1 Junior in een veld van zo'n 13 rijders per wedstrijd gemiddeld.

 

 

We bedanken iedereen die ons team op welke manier dan ook support en helpt bij hun prestaties. Ook feliciteren we iedereen van team JD-Racingparts met het behalen van hun resultaten vandaag en afgelopen seizoen. Naast leuke sportieve prestaties hebben we met ons team en het team van JD-Racingparts ook altijd veel plezier. Ook bedanken we de organisatie en vrijwilligers van Kart4Fun die zorgen dat wel elke keer weer leuke en goed georganiseerde events mogen rijden. Voor iedereen die betrokken is bij ons team: tot volgend seizoen !

 

 

Volgende race
Er komt nog één vermakelijke informele endurance race aan dit jaar (15 november) en dan moeten we wachten tot 2015. Wat zal dat jaar brengen? Opnieuw een kampioenschap? De derde op rij? We gaan er in ieder geval voor !