2014-09-13 - Wedstrijdverslag Team Kartspullen - Amay

13 september 2014

Race-4 - Kart4Fun - Amay

Wat vooraf ging ...
We zijn met hele team op vrijdagochtend vroeg vertrokken voor onze race op het circuit van Amay, België. De paddock is daar klein dus we vertrekken om 7.00 uur zodat we nog plekje in de paddock kunnen bemachtigen. We hebben er veel zin in maar voelen ook allemaal de nodige spanning voor het komende raceweekend. Om 11.00 uur zijn we gearriveerd en staat de boel klaar voor de trainingsdag van vandaag. Bij iedereen verloopt deze trainingsdag voorspoedig. We krijgen er ook nog een stralend zonnetje bij dus een heerlijke dag die ons iets meer vertrouwen geeft voor de racedag. Aan het eind van de dag vertrekken we naar onze "villa" waar we gaan barbecuen en overnachten. Het haardvuurtje en de wensballon die de lucht in gaat maken de leuke dag af.

 

 

Kwalificatie
Om 6.00 uur zijn we alweer in de veren voor deze belangrijke dag. Als we arriveren bij de paddock zien we dat deze overvol is en nog steeds mensen arriveren. Helaas komt zonnetje niet door en is het mistig en bewolkt. Aan het eind van de ochtend is de kwalificatie van Kevin. Hij rijdt lekker en lijkt tempo rond 5e positie te kunnen volgen. Helaas lukt het anderen nog meer te versnellen en eindigt hij op de 8e startpositie. Dan is de kwalificatie van de Rotax Max. Gezien de kleine baan en grote deelnemersveld splitst de wedstrijdleiding de kwalificaties in tweeën. Eerst mogen de huidige beste 10, waaronder Joris en Jeroen, met de kwalificatie aan de slag. Jeroen rijdt in dit eerste deel een tijd van 30.2 en heeft daarmee de 1e positie voorlopig in handen. Joris rijdt 30.86 en heeft daarmee 6e plek. Dan is 2e deel van de kwalificatie en is het afwachten welke tijden zij kunnen rijden. De pech is dat bij eerste kwalificatie de baan beetje nat was door lichte miezerregen en dat de baan nu al droog is. Onder andere als gevolg hiervan weet Nathan zich voor Jeroen te kwalificeren en beland Joris op de 10e plek op de startgrid. Na lunchpauze mag eindelijk Kelly aan haar kwalificatie beginnen. Zij rijdt stabiel en het ziet er goed uit. Zij blijkt hiermee de vierde positie te bereiken.

Eerste manches
Het begint met de wedstrijd van Rotax Max, Jeroen en Joris. Heftig met zoveel deelnemers op deze kleine baan. We zien bij de start direct dat het mis is voor Joris. Hij rijdt langzaam en valt uit met technisch probleem. Dat is erg balen. In alle tumult van de start zien we bovendien dat Jeroen zijn 2e positie verliest en hij rijdt lang op de 3e plek zijn rondjes. Heel knap weet hij uiteindelijk toch Niels van Gompel in te halen waardoor hij op 2e plek finisht. In de paddock blijkt zijn stuurstang krom te zijn gebogen bij de start dus hij heeft hele zware race achter de rug. Daarna mag Kevin van start voor zijn race. Hij heeft nette start en weet na paar rondjes zich op 5e plek te nestelen. Bij een inhaalmanouvre op Kevin krijgt hij echter een zet welke leidt tot zijn uitval omdat door deze duw zijn ketting eraf gaat. Hoe zuur, een dnf. Dan eerste manche van Kelly. Na goede start houdt zij 4e plek. We zien dat zij nummers 1 tot en met 3 moet laten gaan maar ook uitloopt op nummer 5. Door uitval van Jordy Nijs op 3e positie, weet Kelly echter toch 3e plek te bereiken.

Tweede manche
De spannende laatste manche voor Jeroen en Joris begint. Beiden kunnen van start maar Joris helaas vanaf laatste plek op de startgrid. Na de start zien we Joris snel al paar plekken winnen en hij rijdt met het mes tussen zijn tanden. Met mooie acties weet hij te finishen op schitterende 7e plek. Heel knappe prestatie. Voor Jeroen is deze race enorm belangrijk voor zowel dagresultaat maar natuurlijk ook voor het kampioenschap waarin hij er goed voor staat. Vanaf start lijkt Jeroen iets sneller dan Nathan die op eerste plek rijdt. Jeroen weet echter geen gaatje te vinden om Nathan te passeren en Nathan maakt geen foutjes. Jeroen finisht dus opnieuw als 2e. Kevin zijn tweede manche start met kleine crash in middenveld waardoor hij 6e positie verkrijgt terwijl hij als 10e van start ging. Helaas verliest hij gedurende race toch nog 2 plaatsen en finisht hij 8e. Bij de 2e manche van Kelly verloopt start zonder problemen en behoudt Kelly haar 3e plek. Al snel blijkt Jordy Nijs toch harder te gaan en haar in te halen. Vervolgens blijft zij heel goed doorrijden wat resulteert in een nette vierde plek op de finishstreep.

 

 

Resultaat
Zo hebben we de wedstrijd van Amay weer achter de rug. Met name voor Kevin en Joris had het resultaat beter kunnen zijn als zij minder pech hadden gehad. Kevin is uiteindelijk 9e overall bij de junioren geworden (10 deelnemers) en Joris 11e in de Rotax Max klasse (18 deelnemers). Kelly heeft vandaag heel goed gereden en daarmee het podium bereikt. Een knappe 3e plek. Heel goed. En voor Jeroen was het jammer dat hij Nathan net niet heeft kunnen passeren in laatste race maar mag heel trots zijnb op zijn 2e plek. Ook ons partnerteam van JD Racing Parts heeft weer in de prijzen gereden. Bij de cadetten bereikten Roy Bergman de 2e en Max Dijkmans de 3e plek.

Volgende race
Wij zijn nu al gespannen voor de volgende, tevens laatste race van dit seizoen in de Kart4Fun klasse. Deze gaat plaatsvinden op zaterdag 18 oktober op circuit Veldhoven. Wij duimen nu al dat wij op deze dag het seizoen met veel plezier en succesvol kunnen afsluiten! Wellicht tot dan !