2014-06-28 - Wedstrijdverslag Team Kartspullen - Berghem

28 juni 2014

Race-2 - Kart4Fun - Bergem

Een dag vol uitersten!

Om kwart voor zeven staan we klaar voor vertrek. We zijn gespannen, enthousiast, zenuwachtig en nieuwsgierig wat vandaag gaat brengen. De tweede race van het jaar, Berghem dit keer. Het weer is onvoorspelbaar, net als een race. Dan schijnt de zon, dan verschijnen de wolken en dan weer is het dreigend. Zouden we nog regen krijgen? Met de bus rijden we achter Rodney met de aanhanger aan en dan zien we op de A2 opeens de aanhanger slingeren en het rubber in het rond spatten. Een klapband. Rodney weet alles netjes op de vluchtstrook te krijgen. Gelukkig heeft hij reserveband bij zich maar die is wel zacht. Dat wordt een wandelingetje naar het tankstation dat gelukkig op zichtafstand is. Het hele team komt nog even "kijken" en na half uur oponthoud zijn we weer onderweg naar circuit Berghem. Hopelijk was dit de ellende voor vandaag en is het geen voorbode ....

Training

De eerste training is rond elf uur. Kelly heeft een goede training maar Kevin heeft problemen met zijn kart. Hij valt stil. Een uitdaging om dit op tijd goed te krijgen. Dick denkt de oorzaak te hebben gevonden. Dan mogen Jeroen en Joris de baan op en beiden gaan goed en rijden lekker. Op naar de briefing, nog wat sleutelen en dan is het tweede trainingsmoment aangebroken. Bij deze training blijkt dat niet het veertje het probleem was bij Kevin want het probleem is er nog steeds. Dick moet weer aan het werk maar hij weet het euvel te vinden zodat de kart van Kevin voor de wedstrijd gelukkig prima voor elkaar is. Bij Kelly, Jeroen en Joris zijn er opnieuw geen problemen bij de training. Jeroen weet tijdens de laatste training nog een prima tweede tijd neer te zetten.

Kwalificatie

Joris en Jeroen mogen als eerste kwalificeren. Het is spannend met een grote groep van 20 rijders in de Rotax Max challenge. Jeroen weet uiteindelijk de 7e plek en Joris de 10e plek te bemachtigen. Wel zien we dat de pole position plek nog een halve seconde sneller rijdt dus we moeten ergens nog winst kunnen behalen. Plek 3 tot en met 13 ligt binnen 3/10 van en seconde. Vervolgens mogen Kelly en Kevin. Kelly rijdt lang op de 3e plek dus het is spannend. In de laatste minuut wordt zij echter ingehaald en bereikt de 4e plek op de startgrid. Bij Kevin zijn klasse liggen de tijden allemaal zeer dicht bij elkaar. Hij weet uiteindelijk als 6e van de 13 rijders te kwalificeren. So far so good....

Eerste manches

Bij de Rotax Max challenge heeft Joris een wereldstart en wint veel plekken. Dan is er flink wat gebeuk waardoor het hele veld van positie wisselt. Uiteindelijk vecht Jeroen om de 4e positie en weet deze uiteindelijk ook te bereiken en te behouden tot het eind. Joris rijdt lang op 5e positie tot hij een beuk krijgt en drie plekken verliest. Hij finisht toch knap 8e. Kelly start haar race bij de BigBores als 4e en weet deze positie bij de start te behouden en zelfs door te dringen tot de derde plek. En dan zien we haar opeens niet meer rijden. Ze is uitgevallen. Wat balen en wat een teleurstelling. Problemen met een stotterende en stilvallende motor. Bij de raceklasse van Kevin starten ze vanuit stilstand en dat is dan wel veiliger maar voor Kevin nadelig omdat hij veel zwaarder is dan de concurrentie. Gelukkig weet hij het verlies beperkt te houden tot 1 positie. Later verliest hij nog een plek doordat hij in een bocht te wijd gaat en komt op 7e plek. Dan begint het te regenen en wordt het een grote tombola op de baan. Als gevolg van glibberpartijen en vele spins in het veld bereikt Kevin uiteindelijk als 6e de finish. En daarbij moet gemeld worden dat hij de laatste 10 minuten moest rijden met een stuurstang die vast geklemd zat aan de bodemplaat dus het sturen was enorm zwaar en bijna onmogelijk. Kevin heeft zijn krachttraining er weer op zitten dit weekend.

Tweede manches

Het is opgehouden met regenen dus redelijk droog. De Rotaxen mogen weer. In de eerste bocht vindt een crash plaats waar Jeroen en Joris heel handig tussendoor weten te manoeuvreren. Hierdoor komt Jeroen op 1e en Joris op mooie 3e plek terecht. Geweldig. Jeroen weet zijn 1e plek lang vast te houden. Loopt even iets uit maar dan dringt kart met nr 81 aan en blijft kleven aan zijn staart. Bij elke bocht kijken we met spanning of Jeroen het houdt. Joris heeft eenzelfde gevecht. Hij rijdt flink door op 3e plek en heeft continu vier karts in zijn nek hijgen. Na ruim 17 ronden in de race geeft kart met nummer 35 Joris in een bocht een douw waardoor hij spint en veel plekken verliest en uiteindelijk als 10e finisht. Echt heel jammer want hij reed super goed en zijn tijden waren top! Voor Jeroen blijft het spannend tot de laatste bocht maar hij weet zijn 1e plek te verzilveren. Fantastisch, waanzinnig sterk gereden. Kelly besluit met haar kart niet meer te starten in 2e manche omdat dat geen zin zou hebben. Eerst moet het probleem opgelost worden. Ook Kevin mag aan zijn 2e race beginnen. Echter is half uur geleden een wolkbreuk uitgebarsten dus het regent dat het giet. Dick en Huib passen zo snel mogelijk de kart aan zodat Kevin op een regenafstelling de baan op kan. Na de start krijgt Kevin in 1e bocht een beuk waardoor hij in het gras belandt. Hij weet de kart weer op de baan te krijgen maar heeft ondertussen halve baan achterstand en de neus van zijn kart ligt zo'n beetje op de grond. Hij weet echter door inhaalacties en andere uitvallers uiteindelijk op de 5e plek te belanden. Wat een super goede prestatie van Kevin weer.

En wat heeft het ons gebracht..

Het resultaat van vandaag is een 5e plek voor Kevin, wat uitstekend is. Voor Kelly is dit een dag om snel te vergeten. Joris heeft ook pech gehad maar moet ook vertrouwen hebben dat hij goed mee kan komen. Zijn resultaat is een 9e plek overall. Jeroen heeft een super racedag gehad. De 4e en 1e plek leiden tot een 2e plek overall. Al met al een enorm spannende racedag en met 2 bekers naar huis. Leuk om te vermelden is dat het Praga Raceteam van JD- Racingparts ook 2 bekers heeft binnengehaald vandaag en wel door de cadets Roy Bergman (3e plek) en Max Dijkmans (4e plek). Nu even "vakantie" en dan op naar 16 augustus, de wedstrijd in Emmen. We hebben er nu al zin in.

De volgende race is zaterdag 16 augustus 2014 op Emmen !