2014-05-24 - Wedstrijdverslag Team Kartspullen - Veldhoven

24 mei 2014

Race-1 - Kart4Fun - Veldhoven

De dag vol verrassingen!

Onze wekker ging vanmorgen om 5.30 uur en bij de rest van het team zal het niet anders zijn geweest. Vandaag is het zo ver. Dit is waar we afgelopen maanden naar toe gewerkt hebben. Vandaag gaan we zien waar we staan. Het is zo anders dan vorig jaar. Het deelnemersveld is zo veel groter. We zijn heel benieuwd wat dit raceseizoen ons gaat brengen en er zit veel spanning in de lucht.

 

Als we op het circuit arriveren blijkt de eerste rij van de paddock reeds bezet maar we vinden een mooie plek bij de opgang naar de baan. Er is helaas flinke bewolking terwijl bij Utrecht de zon nog volop scheen. Het is fris en winderig en wij hopen maar dat regen uitblijft. Tegen 9 uur hebben we alles klaar staan voor de dag en is iedereen bezig zijn kart voor te bereiden voor de eerste training.

 

Training

Kelly en Kevin mogen als eerste van start bij de training van half 11. Beide gaan lekker. Een kwartier later mogen Joris en Jeroen. We zien nu voor het eerst hoe groot en sterk het deelnemersveld bij de Rotax Max klasse is. In totaal 21 deelnemers; dit gaat een zware dobber worden. Het trainen gaat ook bij Joris en Jeroen prima, al heeft Jeroen nog steeds wat problemen het afstellen van zijn motor. Ook de volgende drie trainingen gaan voor iedereen redelijk. Het stotteren van de motor blijft bij Jeroen een euvel maar ook Kelly heeft hier last van bij haar RK1 BigBore. Het nieuwe rubber uit de reglementen  heeft de prestaties van haar motor niet bevorderd. Aan het eind van de trainingen hebben we een indicatie van de mogelijkheden; Jeroen rijdt gemiddeld 2e tijd (dat stemt ons heel positief !) en Joris 10e tijd. Kelly rijdt als gevolg van haar "stotter"-problemen de 10e tijd (11 deelnemers) en Keven 7e tijd (12 deelnemers).

 

Kwalificatie

Op naar de echte resultaten die ertoe doen. De zenuwen bij de rijders nemen met de minuut toe. Nu gaat het erom. De kwalificatie. Eerst mogen Jeroen en Joris. Tijdens het rijden, kunnen we op Veldhoven helaas niet direct de resultaten zien dus we wachten tot de wedstrijdleiding deze beschikbaar heeft. Het blijkt dat Jeroen als 6e en Joris als 7e is gekwalificeerd. Voor Jeroen valt dit wat tegen want de trainingen brachten andere verwachtingen met zich mee. Toch iets niet lekker in de afstelling. Daarna is Kelly aan de beurt. We zien dat zij haar concurrenten inhaalt dus dat lijkt goed teken. Dan valt zij echter plotseling stil. We schrikken. Gelukkig weet zij haar kart toch weer aan het rijden te krijgen en ze besluit door te zetten en zo goed mogelijk te kwalificeren. En dat lukt haar ! Zij weet de 3e plek te bemachtigen. Echter het feit dat haar kart soms uitvalt of stottert, baart wel zorgen. Dan mag Kevin van start. Hij rijdt lekker mee en je ziet dat hij ontspannen en met focus rijdt. Hiermee weet hij de 6e plek te bemachtigen op de grid van in totaal 12 rijders. Een hele goede prestatie tot zover.

 

Eerste race Joris en Jeroen

Joris en Jeroen achter elkaar op de grid. Dat hadden we niet verwacht maar daar staan ze. We zijn allemaal gespannen. Ze vertrekken en maken zich op voor een rollende start. De vlag wappert en weg zijn ze. Na wat geduw en getrek behouden Jeroen en Joris hun 6e en 7e positie. Dit blijft lange tijd het geval en wij krijgen een beetje het "Hamilton-Rosberg" gevoel want Joris zoekt duidelijk een gaatje bij Jeroen. Ze naderen ook de kart die de 5e positie heeft. En Jeroen kijkt of hij kan inhalen. Drie karts nu die vechten op deze 5e plek. Dan gebeurt onze "worst nightmare". Jeroen snijdt een bocht te scherp, raakt daardoor de banden die aan de binnenkant liggen, spint met zijn kart en we zien Joris met zijn kart hard de kart van Jeroen inboren..... Gelukkig kan Joris de race vervolgen maar Jeroen valt uit met in ieder geval kapotte stuurstang en sidepod. Joris is tijdens de crash ingehaald door 2 karts maar weet uiteindelijk zijn rust te bewaren en eindigt toch nog als 7e!

 

Eerste race Kelly

Kelly is enorm zenuwachtig maar is ook heel gedreven om goed resultaat neer te zetten. De start bij RK1/BigBore Senior klasse gaat goed. De eerste paar rondes gaan lekker en Kelly behoudt haar 3e plek. Dan zien we opeens dat de kart van Kel weer gaat stotteren met als gevolg dat 2 karts haar kunnen inhalen. We zien dat ze nog meer terrein verliest en dat haar kart niet wil. Wat enorm balen. Daar gaat haar goede positie. Ze vecht met haar kart op de baan en dankzij haar doorzettingsvermogen behoudt ze haar 5e plek.

 

Eerste race Kevin

Kevin mag van start vanaf zijn 6e plek. Hij verliest bij de start een plek en moet duidelijk even in zijn ritme komen. Hij raakt in gevecht om de 6e plek terug te vorderen en dan maakt de kart voor hem en foutje waardoor hij deze plek in zijn schoot geworpen krijgt. We zien dat Kevin "groeit" in zijn kart (hopelijk niet letterlijk want door zijn lengte is hij al veel te zwaar ...) want hij is met een opmars bezig. Hij nadert de kart voor hem met grote snelheid. Hij vecht zich naar voren en daardoor bereikt hij zijn beste resultaat tot nu toe. De 3e plek !!!

 

 

 

Tweede race Joris en Jeroen

Huib , Jeroen en Mitchel hebben het voor elkaar gekregen om de kart van Jeroen "rijdbaar" te krijgen voor de 2e race.Na een goed lopende start besluit een kart die in 2e ronde gecrasht is de baan weer op te lopen met zijn kart voor zich uitduwend. En dat terwijl de hele karavaan aan karts aan komt stormen. In paniek wordt met de gele vlag gezwaaid en gaat iedereen op zijn rem met als gevolg dat Jeroen bijna op een rondspinnende kart duikt. Gelukkig gebeuren geen ernstige ongelukken. Wel is een herstart het gevolg. Helaas voor Jeroen wordt hij teruggezet op zijn startpositie terwijl hij al ongeveer acht plekken gewonnen had. Na de herstart zit Joris er goed bij en weet het tempo van de kop bij te houden. Hij kan zelfs inhalen en rijdt op de 5e positie. De laatste paar rondes heeft hij zicht op positie 4 maar het is moeilijk inhalen. Vier bochten voor de finishvlag krijgt Joris het gedaan. Hij bereikt een super 4e plek! Jeroen heeft ook bij de herstart een goed begin en weet heel veel plekken te winnen maar hij heeft vandaag een pechvogel op zijn schouder. Hij krijgt een tik in een bocht en spint en moet opnieuw van achteruit beginnen. Het teleurstellende resultaat is een 13e plek.

 

Tweede race Kelly

Kelly start haar 2e manche goed en weet haar 5e positie stevig in handen te houden. Na paar rondes zien we haar weer met het hoofd schuddend in haar kart zitten en terrein verliezen. Weer last van een stotterende kart. Hoe sneu. Toch weet zij door door te zetten haar 5e plek te behouden tot de finishvlag.

 

Tweede race Kevin

Kevin start vanaf de 3e plek en dat is spannend maar hij weet knap deze plek lang vast te houden en zijn concurrenten achter zich te houden. Maar kart nummer 76 en 2 zitten hem op zijn hielen. Uiteindelijk houdt hij het niet maar rijdt hij de wedstrijd super goed uit en finisht als 5e.

 

En wat heeft het ons gebracht..

Al met al een hele enerverende dag waarin we veel hebben meegemaakt en verrassende dingen zijn gebeurd. Onze rijders hebben allemaal doorzettingsvermogen en incasseringsvermogen getoond en daar zijn we trots op. Heel blij zijn we met de prestaties van Kevin en we zien dat hij enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. Hij heeft voor vandaag het beste teamresultaat bereikt; de 4e plek. Joris heeft ook geknokt voor wat hij waard is en hij mag heel trots zijn op zijn 5e plek ; hij heeft 16 rijders achter zich gelaten. Kelly heeft ondanks dat haar kart niet op orde is toch overall de 5e plek behaalt. Ook voor haar een beker. En dat door niet op te geven ondanks dat je de tegenslag ervaart. Jeroen heeft vandaag de pechhandschoen aangetrokken. Dus voor hem vergeten we deze wedstrijd maar en richten we ons op de volgende race in Berghem... (voor diegene die het toch willen weten ; hij eindigde 18e positie en dat is verre van waar hij hoort te staan; volgende keer beter....).

 

De volgende race is zaterdag 28 juni 2014 op Berghem !