2014-04-20 - Trainingsverslag Team Kartspullen - Emmen

Emmen, 20-04-2014 - Paasweekend trainen op Emmen
========================================

Paasochtend 20 april. Om 6.30 uur staat de wekker. Nee, niet voor het paasontbijt maar voor vertrek naar kartbaan Pottendijk in Emmen. Om 08.00 uur zijn we met het hele kartteam op weg naar het Noorden. We snakken naar koffie maar het enige wegrestaurant op de route is nog gesloten. We rijden dus maar door totdat we in niemandsland aankomen en jawel, het circuit bereiken. Dan is het natuurlijk eerst tijd voor ons welverdiende kopje koffie.

We bouwen de boel op terwijl Kelly herinneringen ophaalt aan die ene keer dat ze hier op het hek in reed omdat haar remmen weigerden mee te werken.... De deuk is nog steeds in het hek te vinden maar het hek is tegenwoordig beschermd tegen dit soort vandalisme door een vijf rijen dikke bandenstapel. En dan blijkt dat Huib zijn kart niet gestart krijgt. Dat voorspelt niet veel goeds. En natuurlijk hebben we heel veel mee maar net geen volle accu. Het geluk is met ons want Huib krijgt het voor elkaar en kan dus toch karten.

Vervolgens voor het eerst de baan op met alle karts. Op Joris na vindt iedereen het een leuk, uitdagend baantje met veel bochtenwerk. Joris moet duidelijk nog wennen en zijn kart moet anders afgesteld worden. Om 12.00 uur gaan we van de baan af om te sleutelen in de paddock. Ondanks de sterke wind geeft het zonnetje al een heerlijke temperatuur en zijn we lekker bezig.

Als de buiken gevuld zijn met gevulde koek en tosti's, en de dorst is gelest, gaan we weer de baan op. Ook Kevin gaat nu nu goed door de haarspeldbocht. Alleen Joris krijgt zijn kart nog niet lekker afgesteld zodat hij lekker kan rijden. Op de baan draaien ze lekkere muziek en met het zonnetje erbij, lijkt het net of we op Ibiza zitten. Jammer van de wind die af en toe stormachtig is en zorgt dat we gezandstraald worden. Ook in de middag weet iedereen veel en probleemloos te rijden. Joris en Huib werken de hele dag aan de juiste setup van de kart en hebben een hoop veranderd. Gelukkig krijgt ook Joris het tegen het einde van de dag voor elkaar dat hij zijn kart en de baan onder controle krijgt. Rond half zes besluiten we de dag af te sluiten en naar ons overnachtingsadres bij Center Parcs Sandur te gaan voor een broodnodige douche en natuurlijk de barbecue!

Bij het park bleek dat we gezellig twee huisjes naast elkaar hadden en na uitgepakt te hebben, startten Huib, Jolanda en Jogien met de voorbereidingen voor de barbecue. In een van de huisjes bleek de CV ketel "ontploft" waardoor saunatemperaturen ontstonden die de hele nacht voor hete taferelen heeft gezorgd. De bbq was heerlijk en daarna hebben we ons heel volwassen nog even in de binnenspeeltuin van het park vermaakt.

Met name Dick had veel plezier in het vliegtuigje en de ballenbak. De volgende ochtend vroeg op voor het paasontbijt dat Joris, John Kelly, Jeroen en Kevin voor ons klaar gezet hadden. Helaas bleek op dat moment dat de regen met bakken uit de lucht viel. Daarmee viel ook ons extra dagje karten in het water. Daar hadden we geen trek in. We besloten maar de 2e paasdag lekker thuis af te maken en op huis af te reizen. Echter eerst nog even het weekend goed afsluiten in de voormalig Watertoren, De Koperen Hoogte, met een kop koffie met gebakje of bitterballen (Jeroen?!) of dimsums (Rodney!?). Al met al kunnen we terugkijken op een nuttige, maar ook zonnige en hele leuke trainingsdag die werd afgesloten met supergezellige avond.

Bedankt weer team !