2013-08-17 - Wedstrijdverslag Team Kartspullen - Berghem

Berghem, 17-08-2013 - De derde ronde van ons raceseizoen
================================================

 

We willen een goede plek in de paddock en vertrekken vroeg, 7.00 uur, vanaf de shop richting het kartcircuit. Het zonnetje komt al langzaam door de wolken dus dat voorspelt een mooie dag. We arriveren zoals gewenst om 8 uur, vinden een mooie plek aan het begin van de paddock en starten met het opbouwen. Je merkt dat na zo veel trainingsdagen en races iedereen weet wat gedaan moet worden dus in mum van tijd staat de hele boel. Dick en Kevin arriveren rond 9.00 uur en daarmee staan we als team startklaar voor deze spannende dag.

Na de winst in Amay van zowel Jeroen als Joris hebben we geproefd aan goede resultaten en dat smaakte zeer goed !

 

In de korte briefing om kwart voor elf meldt de wedstrijdleiding dat een deelnemer is gediskwalificeerd. Reden is dat deze deelnemer  veel negatieve uitlatingen deed op o.a. facebook over (de organisatie van) Kart4fun. De wedstrijdleiding laat terecht weten dat zij dit onacceptabel vindt. Zij doen de organisatie van deze wedstrijden uit liefde voor de kartsport en het wordt allemaal door vrijwilligers mogelijk gemaakt.

In zowel eerste als tweede vrije traning hebben alle rijders hun zaakjes prima voor elkaar en kunnen lekker trainen. Jeroen rijdt op dat moment al de snelste rondetijd maar dat zegt natuurlijk nog niets. Dan komt het moment van de waarheid; de kwalificatie. Eerst mogen onze senioren Joris, Kelly en Jeroen de baan op. Vanaf start van de kwalificatie is het tanden op elkaar en gaan. Het gaat ze goed af. Jeroen weet zijn snelle tijden te handhaven en weet de pole te pakken. Kelly kwalificeert netjes als vijfde. Joris weet zich heel sterk als eerste in zijn klasse te positioneren. Hij blijft zijn grote concurrent nr 25, Nick Derksen, voor. Daarna is de kwalificatie voor Kevin en na lange tijd op de negende plek te hebben gelegen, verliest hij op laatste moment deze plek en bereikt de 10e startplek.

Om half vier start de eerste race van de senioren. Iedereen is goed van start. Jeroen rijdt van kop af vooraan en breidt zijn voorsprong uit. Top gereden en eerste geworden. Kelly start als vierde omdat een andere deelnemer een straf gekregen heeft omdat hij helaas iets te licht was bij de weging. Zij is direct in gevechten gewikkeld. Vanaf de pits zien wij opeens dat zij de baan af rijdt en dat zij haar kart aan de kant moet zetten. Later blijkt dat de dop van haar retourleiding eraf gaat waardoor lekkage ontstaat. Zij moet dit handmatig steeds weer vastdraaien maar na een van de gevechten op de baan lukt dit niet en vliegt het dopje er echt af; einde race. Wat een pech! Joris maakt zijn race heel spannend doordat hij continu in gevecht is met die nr 25. Uiteindelijk is het jammer dat hij het gevecht net verliest en op de 2e plek eindigt. Na de race voor de senioren is Kevin aan de beurt. Bij de start wint hij paar plekken maar hij weet deze helaas niet te behouden. Hij rijdt de race netjes uit en weet de elfde plek te scoren.

Even na vijf uur start de 2e en laatste manche. De kart van Jeroen blijkt weer super te zijn afgesteld en hij rijdt een super race. Hij loopt uit op de concurrentie zoals Schumacher in zijn gloriedagen kon doen. Hij wint dan ook deze wedstrijd met met overmacht. Kelly heeft deze manche een super race met vier andere karts om de derde positie. Ronde na ronde blijven deze vijf karts elkaar bevechten. Zij weet uiteindelijk de vierde plek te bemachtigen; echt een heel goed resultaat waarin ze laat zien dat ze rustig blijft als de spanning hoog wordt opgevoerd. Ook Joris weet er weer een heftige race van te maken met zijn geduchte concurrent. Dit keer start Joris achter nr 25 en hij doet zijn uiterste best om hem in te halen wat hem ook een paar keer bijna lukt. Beide rijders hebben gedurende de hele race aan een touwtje gereden. Bijna is helaas niet genoeg dus Joris bereikt en behoudt de tweede plaats. De laatste race van Kevin heeft een slechte begin van de race omdat de kart niet goed start. Gevolg is dat hij eenmaal op de grid als laatste moet starten. Hij weet zich echter alsnog goed naar voren te vechten en eindigt als 10e.

Al met al een hele geslaagde, gezellige en succesvolle dag voor Team Kartspullen. Jeroen is met zijn RK1 BigBore eerste geworden en versterkt zijn positie in het kampioenschap. Kelly is ondanks het uitvallen in de eerste manche toch nog 7e geworden. Joris is in zijn RK1 Senior D2 klasse 2e geworden deze dag. Kevin heeft een abonnement op de tiende plaats want ook deze race is dit zijn positie aan het einde van de dag.

De volgende race is zaterdag 14 september op Veldhoven. We zijn benieuwd wat deze dag gaat brengen. In de kartsport blijft ten slotte gelden dat alles moet kloppen en op zijn plek moet vallen om zulke goede resultaten te rijden.