2013-05-25 - Wedstrijdverslag Team Kartspullen - Veldhoven

Veldhoven, 25-05-2013 - De start van ons raceseizoen
==========================================

Ons raceseizoen is gisteren echt van start gegaan. Als deze eerste race aangeeft hoe ons raceseizoen gaat verlopen dan hebben we een spannend, heftig en enerverend jaar voor de boeg.

Het begon met onze voorbereidingen. Als een week, nee, zes dagen, voor de race de motor ploft van Jeroen Dunk, hebben we toch een klein probleem. Met kunst- en vliegwerk regelen we een nieuwe motor, monteren deze en maken testrit op Kartbaan Driebergen. Helaas blijkt daar dat we tegen nieuw probleem aanlopen omdat de motor niet helemaal doet wat hij moest doen. Gelukkig vinden we hier op deze vrijdag voor de race een oplossing voor. Terug naar Driebergen en opnieuw testen. Alles lijkt nu goed.
’s Avonds alles inpakken en de laatste controles. Alle karts en teamrijders staan op vrijdagavond in de startbeugels, klaar voor vertrek, gespannen en enthousiast.

Op zaterdagochtend rond 9.30 uur komen we aan op circuit de Landsard. Het is al behoorlijk druk. Ondanks dat hebben we een perfecte plek. Na de opbouw hebben we zowaar tijd voor een kop koffie. Daarna mogen we de baan op om te trainen en we hebben er zin in. Op wat kleine dingetjes na die we proberen te verbeteren of aan te passen, gaat het trainen voor iedereen prima. Okay, Jeroen moet nog wat voorzichtig rijden omdat deze een nieuwe motor had dus dat geeft nog wat spanning maar het lijkt allemaal te werken.

De carterontluchting van Jeroen “knalt” eraf waardoor we een nieuwe klep moeten monteren. Een reparatie die wat tijd kost omdat de stoel er ook weer uit moet. Na deze reparatie kon Jeroen eindelijk voluit rijden.


Dan begint om kwart over drie de kwalificatie voor onze senioren: Kelly, Jeroen en Joris. De spanning bouwt zich op. Ze wachten om de baan op te mogen, het startsein wordt gegeven en ze scheuren het circuit op. Het lijkt goed te gaan. Iedereen geeft alles wat ze hebben. Dit resulteert in de volgende startgrid: Jeroen start vanaf eerste plek (!) en Kelly als vierde van de Big-Bore Divisie 1 klasse. Joris start als 2e van de Divisie 2 klasse. Super dus.
Kevin mag om 15.30 aan de slag met zijn kwalificatie. Hij rijdt netjes en gedreven en maakt geen fouten. Hij start in de juniorklasse op de 10e plek.

Vol vertrouwen kijken we de eerste race tegemoet. Om half vijf is het zo ver. We zien dat de start super verloopt. Jeroen komt op de derde plek. Dit ziet er voorspoedig uit. Totdat we opeens Jeroen niet meer zien langskomen. Hij blijkt gefrustreerd langs de baan te staan. Uitgevallen. Op de een of andere manier is zijn ketting er af gegaan zonder te breken.. Zijn eerste race is over. Kelly gaat echter als een dolle over de baan. Alsof ze bloed ruikt. Kelly eindigt dan ook deze eerste race als tweede van de Big-Bore Divisie 1 klasse. Ook Joris rijdt super goed. Hij is fel en wil duidelijk winnen. Wat hij dan ook doet. Hij weet de kart met nummer 25 continu achter zich te houden; wat tot heel wat spannende gevechten leidt. Kevin weet in de juniorklasse uitstekend te rijden en kan prima meekomen met de rest. Totdat ook hij door pech geveld wordt. Hij valt stil. Achteraf blijkt dat zijn bougiekabel is losgeschoten. Geen goed resultaat voor Kevin deze race.De frustratie voor Jeroen is natuurlijk enorm. Na alle moeite om de kart op orde te maken voor de race, de uiteindelijke supergoede kwalificatie, alsnog uitgevallen in race 1. Team Kartspullen geeft echter niet op. We zorgen dat de kart weer klaar staat voor race 2 en Jeroen mag weer aan de bak.

De tweede race start zo mogelijk met nog meer spanning voor ons team. Hoe gaat het met de kart van Jeroen en kan hij zijn frustratie omzetten in een goed resultaat? Weet Kelly weer zo hard te rijden? Houdt Joris zijn hoofd koel? Met gekruiste vingers zien wij de start. En de opwarmronde is nog niet van start of we zien Kelly stilstaan net na haar vertrek uit de pits. Haar armen zwaaiend naar Huib en vader John. Ze heeft een probleem. Ze weet haar kart (tikkeltje illegaal) tegen de rijrichting in terug te sturen naar de pits waar we al snel door hadden dat ze haar choke nog open had staan. Gelukkig mag ze weer aansluiten op het veld die nog bezig was met de opwarmronde maar wel door achteraan te sluiten …… Dan is de echte rollende start. Off we go. En hoe !! Het is zo enorm spannend. Jeroen vertrekt vanaf het middenveld en rijdt met het mes tussen zijn tanden. Hij is duidelijk boos en laat zien wat hij in huis heeft. Hij bereikt in deze 2e race de eerste plek binnen de Big-Bore (2e overall) en dat is een wereldprestatie. Kimi style! Kelly vertrekt vanaf achteraan en racet iedereen aan flarden en bereikt zo de 4e plek binnen het Big-Bore klassement (5e overall). En dan Joris. Voor hem een groot applaus. Hij rijdt superstrakke lijnen en volgt nummer 25 die eerste ligt. Elke ronde weer zijn er kansen om de eerste plek af te pakken. Totdat hij bij een bocht iets te wijd gaat omdat hij op het randje rijdt. Gelukkig gaat het goed en blijft hij op de baan. Dus dat is mooie 2e plek geworden. Kevin mag daarna weer in de junior klasse van start. Opnieuw maakt hij geen fouten. Hij laat de mindere rijders achter zich en de kart op de baan. Goed resultaat voor Kevin deze race.Dan is de dag ten einde. Snel inpakken in verband met de dreigende regen en dan frietje eten in de kantine. En de prijsuitreiking afwachten. Het is voor ons nog niet helemaal duidelijk wat de eindstand nu is geworden en hoe de puntentelling werkt. Dit blijkt bij de prijsuitreiking. Helaas worden de Max Endurance rijders en de Big-Bore rijders samengevoegd tot één klasse waardoor alleen Kelly een beker ontvangt.

Joris Dunk is deze eerste Kart4fun race tweede geworden in zijn klasse dus topprestatie. Hij heeft zijn beker binnen. Kelly is deze race vierde geworden (net geen podium helaas) en Jeroen ondanks zijn uitvallen in de eerste race toch nog zevende. Kevin is 12e geworden.

Al met al een spannende maar super leuke dag met een heel goed resultaat. En daar zijn we best beetje trots op.

Op naar Amay op 22 juni!